Cos cumparaturi

No items in cart
acneeaAcneea apare în special în perioada pubertăţii, cănd au loc schimbările hormonale, cu o creştere a secreţiei de sebum, prin care se eliberează acizi graşi cu acţiune antiinflamatorie.

Hiperfuncţia glandelor sebacee este favorizată de lipsa de mişcare şi de o alimentaţie neadecvată.

Sebumul în exces se elimină prin porii pielii şi formează un comedon(punct negru), care se poate inflama şi forma coşul acneic, de culoare roşie. Dacă acneea se întinde pe o suprafată mare, se pot extinde infecţii, devenind adevarate abcese, care lasă cicatrici adânci. Dermatoza se poate manifesta ca mici erupţii pe faţă, piept, umeri şi spate.


Atenţie ! Este recomandat să mergeţi urgent la medic dacă formarea de comedoane se intensifică. Este bine să cunoaşteţi:

 • Forma cea mai obişnuită a acestei boli este acneea vulgară sau polimorfă juvenilă, care apare la tineri începând din pubertate (14-15 ani). Afecţiunea este caracterizată prin apariţia unor leziuni ale pielii numite comedoane („coşuri”), sub formă de noduli cenuşii sau roşietici, cu sau fără mici colecţii purulente în vârful leziunilor. Deoarece acestea sunt supuse suprainfecţiilor cu diverşi microbi, pot fi şi sub formă de pustule gălbui, care dacă nu sunt tratate la timp, pot lăsa cicatrice pe faţă. O formă mai specială este acneea rozacee, întâlnită mai ales la femei după vârsta de 40 ani. Agentul patogen este stafilococul. La unele femei, acneea este un simptom de ovar polichistic, o afecţiune hormonală care poate declanşa şi menstre neregulate, infertilitate, pilozitate excesivă şi creştere în greutate.
 • Una din cauzele acestei afecţiuni este alimentaţia defectuoasă care generează tulburări gastrointestinale (inclusiv constipaţie), la care se alătură şi tulburările endocrine (ovariene sau testiculare). Sunt contraindicate zahărul şi produsele care îl conţin, ciocolata, carnea în general, grăsimile animale, grăsimile hidrogenate (margarina), uleiul prăjit, laptele, ouăle, pâinea albă, alimentele bogate în aditivi şi conservanţi, apele carbo-gazoase, băuturile comerciale cu coloranţi şi arome artificiale.
 • În procesul de detoxifiere, trebuie să curăţaţi mai întâi ficatul dacă vreţi să aveţi o piele curată. Regeneraţi ficatul, simulaţi-i funcţiile, evitaţi substanţele toxice care îl pot afecta grav.
 •  Menţineţi permanent pielea cât mai curată fiindcă ea îşi va îndeplini astfel funcţia de organ de eliminare a deşeurilor, în plus, o piele curată vă face să vă simţiţi mai curat.
 •  Multe cazuri de astm cronic, alergii, infecţii ale urechii, acnee au fost complet vindecate prin simpla eliminare a produselor lactate din alimentaţie. Acneea juvenilă este mai frecventă la copiii şi adolescenţii care folosesc lapte de vacă. Printre factorii răspunzători amintim grăsimea bogată în acizi graşi cu 8 şi 14 atomi de carbon despre care se ştie că sunt factori cauzali minori ai acneei, şi progesteronul din laptele vacilor însărcinate (majoritatea vacilor de lapte continuă să fie mulse timp de luni de zile după ce devin gestante). în organismul consumatorului, progesteronul este transformat în androgeni care favorizează apariţia acneei.
 •  O altă cauză profundă a acneei este hipersensibilitatea la nivelul normal al hormonului sexual testosteron. Această hipersensibilitate determină producerea unei cantităţi anormale de sebum, substanţă grasă secretată de glandele sebacee şi care protejează pielea. în acelaşi timp, o reacţie anormală în interiorul canalelor glandelor sebacee face ca celulele care le căptuşesc să devină prea lipicioase. În loc să fie eliminate după ce mor, aceste celule se adună şi înfundă canalul seboreic. Sebumul acumulat se întăreşte formând un cap negru sau alb, iar bacteriile prezente pe suprafaţa pielii se pot multiplica cu uşurinţă, producând pustula roşie şi umflată, tipică pentru acnee. în cazuri grave, aceste pustule se pot transforma în comedoane sau chisturi pline cu lichid.
 • Anumite medicamente (unele pilule contraceptive, corticosteroizi şi medicamente pentru epilepsie) pot agrava acneea. Medicamentele care conţin iod şi sare iodată agravează acneea, de aceea evitaţi-le.
 • Multe loţiuni şi produse cosmetice pot conţine chimicale ce pot agrava acneea. Nu lăsaţi părul să vă atingă faţa. Nu vă puneţi mâna pe faţă şi nici măcar nu atingeţi faţa cu degetele; folosiţi o ţesătură curată chiar când vă scărpinaţi. Folosiţi haine de bumbac 100% şi nu din materiale sintetice.
 • Stresul poate juca un rol semnificativ în înrăutăţirea acneei. Neutralizaţi stresul prin exerciţiu fizic în aer liber şi dobândind încredere în  dumneavoastră.
 • Expunerea cu moderaţie la soare este benefică pentru tratarea acneei. Razele ultraviolete fac să crească grăsimea pielii prin epicheratină şi previn blocajul glandelor de la suprafaţă. Evitaţi expunerile când soarele arde cel mai tare (vara, între orele 10 şi 15). Este indicată bronzarea feţei pentru a favoriza cojirea de două ori pe săptămână, timp de mai multe săptămâni.
 • Se va consuma multă apă, pentru o bună hidratare a organismului şi o eliminare rapidă a toxinelor.
 • Spălaţi-vă faţa cu un săpun care nu conţine ulei, dar nu usucă pielea.
 • Coşurile nu se storc, pentru că, în acest fel, infecţia pătrunde în ţesuturile mai profunde.

Produse naturale, CaliVita, recomandate în tratamentul naturist al acneei:Produs Naturist  Pret Mod de administrare Compozitie  
Para Protex  124,74 lei 1-0-1, după masă, pentru o acnee nu foarte agresivă, respectiv 1-1-1 dupa masa pentru acneea fulminantă, vulgară; 2-3 luni continuu.  100 tablete Detalii
Beauty Formula  102,74 lei se administreaza aceasta suita alternanta de 2 ori la rand (Beauty Formula > Oxy Crystal > Beauty Formula > Oxy Crystal).  90 tablete Detalii
Acidophilus  85,36 lei 1-1-1 în timpul mesei, 2 luni continuu.  100 capsule Detalii
Evening Primrose Oil 65,56 lei 1-0-1 înainte de masă, 3 luni continuu.  100 capsule Detalii

 ► LEGENDĂ: 1-1-1 = 1 (tabletă / capsulă / lingură / linguriţă) dimineaţa, 1 la prânz, 1 seara.

Recomandări

Certificatele noastre